Начало » Красота » Кои са бюти тенденциите на 2022 година?

Кои са бюти тенденциите на 2022 година?

бюти тенденции 2022 година

Благодарение на знаменитости като Дженифър Анистън и Деми Мур, процедурата „термаж” има репутацията на едно от най-добрите нехирургични лечения за тези, които искат да победят отпуснатата кожа, без да „лягат под ножа”. Ето и какво точно представлява.

Какво е „термаж”?

Това е неинвазивна радиочестотна терапия, която третира бръчките и отпуснатата кожа на лицето, около очите и тялото, като насърчава растежа на нов колаген. Както може би знаете, колагенът е естествен протеин в нашата кожа, който е отговорен за осигуряването на структурна подкрепа. С напредването на възрастта ние произвеждаме все по-малко, което е причината да се образуват бръчки и кожата да увисва. Чрез използване на радиочестотна енергия за загряване по-дълбоките слоеве на кожата се стимулира производството на колаген и областите, които преди са били отпуснати, изглеждат по-гладки и по-стегнати.

Когато процедурата беше одобрена за първи път от FDA през 2002 година, всички знаеха, че е доста болезнена. Разбира се, оттогава много неща са се променели, за да се намали дискомфорта и да се подобри безопасността и ефикасността, така че повечето пациенти я понасят добре.

За кой е подходяща процедурата?


Технически, термажът е подходящ за всеки, който има леко до умерено отпусната кожа и търси стягане. Той се счита за първия радиочестотен нехирургичен „лифтинг“ за стягане на долната част на лицето и челюстта. Въпреки това, за най-добри резултати, обикновено се комбинира с филър.

Какво трябва да знаем преди и след процедурата?


Не е нужно да правите нищо конкретно, за да се подготвите за термаж, въпреки че се препоръчва локална анестезия. Впоследствие кожата ви може да бъде чувствителна към слънцето, така че е добре да нанасяте слънцезащитен крем с по-висок SPF – 50 или повече. Първоначално трябва да избягвате да използвате всякакви груби или дразнещи съставки върху кожата си, включително повечето киселини. Наблегнете на добрата хидратация с активни съставки като ресвератрол, пептиди и хиалуронова киселина за повишаване на резултатите.

Кога се вижда ефектът?


Добрата новина е, че термажът не изисква последващи процедури. Повечето дами избират да се подложат веднъж годишно като част от програма за поддръжка.

Що се отнася до резултатите, те отнемат време. Въпреки че може да забележите минимално стягане директно след лечението, пълният ефект ще се разгърне между три до шест месеца, така че бъдете търпеливи.