Начало » Лайфстайл » Дамски обувки на ток, подходящи за офис

Дамски обувки на ток, подходящи за офис

Дамски обувки на ток

Бизнес етикетът изисква в определени професии да се следват някои правила за облеклото, в което, естествено, се включват и обувките. Редица длъжности и позиции налагат необходимостта да се носят офис обувки. В други случаи самите жени считат за далеч по-приятно и удобно да носят обувки на ток на работното си място. Естествено, това не означава, че най-подходящите дамски обувки на ток са онези с най-високо или най-тънко токче, или пък най-блестящите или най-елегантно изглеждащи.

Ако не тези са факторите, които определят кои обувки на ток да си купим за офиса, тогава как да вземем решението? Е, два от главните фактора са стилно-елегантна визия, която не е твърде отворена, и комфорт.

Какво точно имаме предвид с първия фактор?

Обувките на ток, които са подходящи за офис, трябва да са на нисък или среден ток и да не са сравнително затворени около крака ви

Останалите модели са по-скоро подходящи за заведение, парти или празненство, отколкото за офис средата. Най-съобразното с етикета обувно облекло е и онова, при което пръстите на обувката са затворени. Разбира се, точните изисквания зависят от професията ви и работното ви място, но това са главните елементи, които обуславят дали едни дамски обувки на ток са подходящи за офиса, или не.

Но, естествено, не бива да забравяме и комфорта. Особено важен е той, ако прекарвате по-голямата част от времето си прави.

Офис обувките не бива да ви убиват, да причиняват пришки и мазоли, да правят стъпването ви нестабилно и несигурно

Най-добрият избор са средно дебелите и по-дебелите токчета, а освен това (както видяхме и по-горе) е подходящо да са с нисък и среден ток.

Помнете, не е нужно, дори ако цял ден сте на крак, да се отказвате от елегантността на токчетата. Но е нужно да се съобразите с няколко фактора, които да ви помогнат да изберете правилните такива за офис средата. Както видяхме по-горе, те трябва да са съобразени с бизнес етикета, вместо да са по-скоро токчета за парти, отколкото за офис. Не пропускайте да се уверите, че са удобни, понеже неудобната обувка ще направи целия ви ден неприятен. Надяваме се, че съветите, които ви дадохме по-горе, ще ви помогнат да изберете най-добрите дамски обувки на ток, които да са подходящи за вашето работно място.