Начало » Красота » Световноизвестната марка Eucerin се грижи за вашата кожа

Световноизвестната марка Eucerin се грижи за вашата кожа

eucerin кожа здраве красота козметика

В голямото разнообразие от марки, производители на козметични продукти за грижа за лицето, като световен лидер особено ярко се откроява дермокозметичният бранд Eucerin.

Марката развива продуктите си въз основа на най-новите познания в областта на науката, като винаги си сътрудничи с дерматолози. Благодарение на това, продуктите ѝ имат допълнителен медицински ефект, както и способност да отговорят на всякакви нужди на кожа от различен тип.

Каква е историята на марката?

Много малко на брой са марките, които са популярни колкото Eucerin – може би защото известността ѝ се основава на над 100 г. научни изследвания, свързани с кожата, и сътрудничейки си винаги с известни дерматолози.

Историята ѝ започва в края на XIX век – през 1882 г., в една аптека в гр. Хамбург. Собственикът на аптеката Пол К. Байерсдорф решава да патентова превързочен материал от нов вид и подава заявка, а след това и основава компания „Байерсдорф”.

След няколко години немският фармацевт и предприемач Оскар Тропловиц я купува. Заедно с Пол Герсон Уна, дерматолог, започва производството на продукти, които се базират на най-новите научни изследвания.

По това време за основа на продуктите им служи патентованият емулгатор Eucerit, чието име по-късно помага да се избере име на марката.

Иновативни продукти за различни типове кожа

Почти всички продукти и продуктови линии, които немският козметичен лидер е представял някога, предизвикват сензация и стават много популярни. Без значение дали става дума за грижа за кожата с неутрално Ph, въведена през втората половина на предходния  век, или за слънцезащитна грижа, продуктите на бранда са винаги предпочитани.

Днес изборът на козметика от тази марка е много богат и включва невероятни продукти, съобразени с типовете кожа, като:

  • душ гел Ph5 за чувствителна кожа;
  • измиващо олио, лосион, успокояващ крем и др. за суха и атопична кожа;
  • Eucerin Hyaluron Filler – нощен и дневен крем, серум за лице и др. за анти-ейдж ефект;
  • мицеларен разтвор и почистващо мляко за всеки тип кожа;
  • крем, серум за лице, спот коректор и др. за чувствителна кожа и против първи бръчки;
  • Anti-Pigment – спот коректор, дневен и нощен крем и др. против пигментни петна и за равен тен;
  • измиващ гел, ексфолиращ гел, тоник, успокояващ крем и др. при акнеична кожа;
  • дезодоранти рол-он или спрей против изпотяване.

Продуктите, подобряващи състоянието на сухата, атопичната, мазната или зрялата кожа, са стотици и могат да бъдат намерени в почти всяка една аптека. Марката разширява портфолиото си и с продукти за грижа за косата като шампоани против пърхот и ревитализиращ тоник, както и със слънцезащитни спрейове, кремове, гел-кремове, вкл. и за деца.

За световноизвестната марка е важно козметичните ѝ продукти да допринесат за правилното поддържане и възстановяване на кожата. Те я защитават от негативното въздействие на факторите от околната среда и помагат да бъде здрава и красива.

Фокусирайки се към разработката на качествена, ефикасна и с отлична поносимост козметика в своите модерни лаборатории, тя неслучайно играе толкова важна роля и се ползва с доверие като една от най-популярните в дермокозметичната грижа. Затова е препоръчвана не само от дерматолози, но и от педиатри.