Начало » Лайфстайл » Как да изберем сребърна бижутерия, от която да купим изящни сребърни бижута?

Как да изберем сребърна бижутерия, от която да купим изящни сребърни бижута?

magazinigranat-silver-necklace

В последните години сребърните бижута стават все по-популярни. Заради своите красота, блясък и достъпна цена те са сред предпочитаните аксесоари за носене, както и за подарък. Затова и предлагането им и във физически, и в онлайн магазини е голямо. Това понякога може да затрудни потребителя поради значителното разнообразие от продукти, а и поради съмнения в качеството.

За да сте сигурни в произхода и качеството на сребърното бижу и да можете да направите максимално удачен избор, трябва да изберете правилната бижутерия, което се определя от редица фактори:

Репутация на бижутерията

Подобно на всеки друг магазин, и сребърната бижутерия гради с времето репутация. Преди да решите окончателно какви бижута от сребро да закупите, потърсете информация за съответния физически или онлайн магазин. Проучете мнения от ваши познати или отзиви в социалните мрежи, оставени коментари в сайта на магазина и др. Особено ако ще пазарувате онлайн, обърнете внимание на информацията за фирмата, наличието на контакти и на описанията на продуктите.

Качество на материалите и изработката

Една от най-важните индикации за автентично сребърно бижу е печатът му с проба 925. Освен това, трябва да знаете, че продаваните на територията на България бижута от благородни метали е задължително да бъдат маркирани и с държавен знак, доказващ, че съответстват на законовите норми за чистота на метала. Бижутерийният магазин трябва да е лицензиран, като разполага с необходимата документация за легална и законосъобразна търговия.

За да проверите дали купувате истинско сребърно бижу, във физическия магазин може да ви направят тестване.

Относно изработката – ако тя е изящна, което е видно дори на снимката в онлайн магазина, това затвърждава майсторството на бижутера.

Стил на бижутата

Стилът на бижутата, било то сребърни гривни, сребърни пръстени, сребърни обеци или сребърно колие, издава авторския почерк на майстор-бижутера и е показателен за уникалност и красива визия. Дали ще бъдат български сребърни бижута, или такива на чужди производители, качествената изработка, формата на отделните детайли, съчетанието на сребро и бели камъни и др. прави бижуто привлекателно и открояващо се сред подобни модели в други магазини.

Произход на бижутата

Ако не става въпрос за евтини сребърни бижута, а за внос, при поискване търговецът е задължен да представи митническа декларация, както и сертификат от самия производител за пробата на среброто и за процента на добавките в него.

Цени

Преди да се заемете с търсене на бижу от сребро, трябва да сте наясно каква е приблизително цената му, както и на скъпоценните камъни, ако бижуто има такива.  Това ще ви ориентира, но от друга страна не значи, че трябва да купувате прекалено скъпа сребърна гривна, пръстен и др. Съмнения за фалшификат трябва да възникнат, ако например попаднете на цена, в пъти по-ниска от тази в другите бижутерии.

Изящното сребърно бижу с модерен дизайн ще прибави елегантен щрих към външния ви вид, затова изборът му не трябва да се подценява. Закупено от лицензирана и реномирана бижутерия, то ви гарантира оригиналност и самочувствие, че притежавате нещо наистина красиво, ефектно и стойностно. От магазини Гранат може да се сдобиете с първокачествени и изящни бижута от сребро.