Начало » Грим и Прически » Уникален грим

Уникален грим

Есента стъпва здраво и сигурно на модния подиум. Навън вече започва да се смрачава по-рано, по-прохладно е, слънцето изпепелява Земята с последните си горещи, летни лъчи. Да, и на нас ни се иска лятото никога да не свършва. Да се печем по цял ден, да се къпем в морето, да си пийваме коктейли и да нямаме грижи. И както всяко хубаво нещо си има край така и есента постепенно започна да избутва лятото, да се намесва във времето и да ни тормози с мисълта, че зимата наближава.

Учебната година вече започна и скоро ще бъде последвана от студентската. Ако искате да разнообразите сивото си ежедневие, което скоро ще ви завладее насочете вниманието си към по-интересните аутфити за есента, смелите цветови решения. За да запазите хубавите, весели, лъчезарни, топли моменти от лятната ви ваканция, заключете слънцето и всички позитивни емоции в очите си. Пресъздайте всички невероятни изживявания от последните няколко месеца в един вълнуващ грим.

Уникален грим директно от подиума

Ако искате да съберете всички погледи, въздишки, ако искате да сте центъра на вселената докато се разхождате навън и да бъдете обичани от всички – просто бъдете искрени в това, което правите. Бъдете до болка откровени в начина си на изразяване – грим и облекло. Бъдете себе си, бъдете доволни от себе си, покажете го и хората около вас ще ви обикнат мигновено.

Със следващите няколко предложения ще ви насочим към това, което е модерно в момента на подиума. Ако ви се струва твърде дръзко поне ще бъдете осведомени за последните тенденции, ако пък само да гледате не ви задоволява – моля, заповядайте. Гримът не е за мацки със слаби сърца, така че бъдете внимателни.

Жената Вамп е отново на мода. За стила можете да почерпите идеи също така от „Черния лебед”. Ако сте с по-бяла кожа този грим е идеален за вас. Нанесете порцеланово бяла пудра върху кожата на лицето (или цвят близък до вашия). Подчертайте и удебелете веждите.

Цветовете тук са кърваво червено за устните и черно, сиво, сребристо за сенките за очи. За скулите използвайте съвсем лек розов руж. Ако сте фен на филмите за вампири кърваво червеното червило ще ви вдъхне самоувереност и ще ви накара да се почувствате като лошата, секси мацка, която убива хладнокръвно и е зашеметяващо красива. Очертайте добре устните и подплътете с цвят. Можете да нанесете и блясък за устни. Използвайте най-малко два цвята сенки за очи. Заложете на опушения грим. Нанесете два слоя спирала и ще се сдобиете с магнетично-убийствен поглед. 

Друг вариант е като този на втората картинка. Тук акцент са очите, които трябва да са изтеглени с по-дебела, плътна и ярка линия – в случая със синьо. Скулите са подчертани с прасковен руж, а устните са само загатнати с гланц в естествен цвят.Ако пък не си падате по екстравагантностите на последните модни тенденции ви предлагаме да заложите на класическия вид.

Подберете есенни, земни тонове като топло жълто, тъмно кафяво, нежно червено. Разпределете различните цветове в различни пропорции на клепача. Можете да започнете с жълтото като го нанесете от вътрешната страна. С тъмно кафявото можете да затворите външната част. Подчертайте с черен молив и спирала и ще се сдобиете с един класически есенен вид. 🙂